Suoraan sisältöön

Puistokävely Ekoiluja, kokeiluja ja näyte­tarhoja Viikissä

    Viikin peltoja on viljelty keskiajalta asti, paikka on tunnettu nimellä Viikin Latokartano, joka on perustettu 1550-luvulla. Suuressa alueliitoksessa vuonna 1946 Viikki liitettiin Helsingin kaupunkiin. Nykyisin pellot ovat Helsingin yliopiston opetus- ja tutkimustilan käytössä.

  • Leikkipuisto Viikkari

  • Viikinojan­puisto

  • Maaherran­puisto

  • Viikin alueelle on syntynyt viime vuosikymmenellä monia kiinnostavia puistoja ja puutarhoja, joissa voi hyvinkin viettää kokonaisen päivän. Täällä voi tutustua ekoasumiseen ja pihoihin joilla viljellään, taputella koetilan lehmiä maalaismaisemassa ja jatkaa retkelle Viikin lintuparatiisin torneille. Kuka uskoisi, että ollaan Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä, 20 minuutin päässä keskustasta!

    Eko-Viikki on 24 hehtaarin kokoinen asuma-alue ja Suomen ensimmäinen urbaani ja samalla ekologinen kaupunginosa. Suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö, jonka ratkaisut säästävät energiaa ja vähentävät jätteiden määrää. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1999 ja ensimmäiset talot valmistuivat vuonna 2000. Koko Viikin alueella asuu noin 9 000 asukasta.