Ekologinen leikkipuisto Viikkari on rakennettu entiselle pellolle, asuinalueen ja Viikinojanpuiston väliin. Puistossa on leikkipuistorakennus ja toiminta osittain ohjattua. Harvinaista on, että puistossa on hyötykasveja ja siellä kasvaa myös askartelumateriaaliksi sopivaa koripajua. Kun yleensä puiston kasveihin ei saa koskea, niin täällä saa!

Puistossa kasvaa myös hedelmäpuita ja marjapensaita. Puiston hulevedet johdetaan läheiseen Viikinojaan, joka kerää mutkin alueen hulevedet. Krokotiili, leijona, sarvikuono ja virtahepo ovat puiston rakastettuja puueläimiä, jotka on toteutettu Käsityöpajalla.

Puiston avoin toiminta on ja monipuolista ja se pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdessä puiston käyttäjien kanssa. Viikkarissa järjestetään aamupäivisin lapsiperheille avointa toimintaa, erilaisia vertaisryhmiä kuten perhekahvila, vauvatreffejä, leikkitoiminnan kerhoja sekä perhevalmennusta. Lisäksi iltapäivällä puisto tarjoaa koululaisille mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä.

Varsinaiseen toimintaan kuuluu mm. vanhemmuuteen liittyvää tukea ja ohjausta, kädentaitopajoja sekä liikunta- ja leikkitapahtumia. Puistossa pidetään grillauspäiviä, soppakerhoja ja isommat lapset voivat pelata lautapelejä ja tavata kavereitaan.