Suoraan sisältöön

Pikku Huopalahden puistot – luontoa ja taidetta

Tilkanniitty

Tilkanniitty jatkuu luontevana osana suoraan leikkipuiston alueesta ja käsittää myös metsäisen osan pikku Huopalahden länsirannalla ja Mätäpuron ranta-alueet Tilkantorin putoukselta Korppaantielle asti. Puisto on oleskelupuisto ja toimintapuisto, sillä siellä on maastopyöräilyyn soveltuvia kukkuloita. Mistä erikoinen nimi? Pikku Huopalahdessa on ryhmä Tilkka-nimiä, joiden ruotsalainen vastine on tilk-tilkka, tilkku, eli pieni viljelysalue, pieni ala peltoa tai niittyä. Tilkka tuli sairaalan ja sairaala-alueen nimenä käyttöön jo vuonna 1907.

Erikoisen tästä puiston kohdasta tekee se, että siellä on taiteilija Sanna Karlsson-Sutisnan tekemä hauska lasten taidepuisto Elämän Kukka. Veistospuisto syntyi taiteilijan omasta aloitteesta ja se on kasvanut vuosi vuodelta. Suurin osa teoksista on puusta, mutta myös pronssiset, hellyttävät eläimet ja keraaminen Äiti Maa tekevät puistosta elämyksellisen ulkotaidenäyttelyn. Teoksiin saa koskea!

Pikku Huopalahteen laskeva Mätäpuro on kuulu taimenpuro. Jollakin ihmeen konstilla fisut kitkuttelevat ylös Tilkantorin putouksesta, joka ei suinkaan ole mikään kalaporras vaikka niin joskus väitetään ja painelevat Tilkanniityn poikki, Vihdintien ali ja päätyvät kudulle Kauppalanpuistoon tai vieläkin ylemmäksi peräti Maunulaan asti!

Tilkanniitty

Pinta-ala 14 ha

Suunnittelu Ympäristötoimisto Oy, 1995

Tilkanniitty

Pinta-ala 14 ha

Suunnittelu Ympäristötoimisto Oy, 1995