Viiri on yksi Helsingin 73:sta leikkipuistosta. Se on osa Tilkanniittyä ja Korppaanpuistoa. Rakennusviraston puistosuunnittelija Mikko Koivistoinen ryhmitteli puiston ottaen huomioon alueen lapsilta saadut ideat.

Yhteistyön tuloksena syntyi Leikkikatu, jonka varrella on erilaisia toimintoja: keinut, maastopyörärata ja telineitä tasapainoiluun. Pelejä voi pelata laajoilla nurmikentillä ja erilaiset kukkivat kirsikka- ja koristeomenapuut, pihtakuuset ja pensaat antavat suojaa sekä kauneuselämyksiä.

Asukkaiden toiveesta rakennettiin amfiteatteri, joka toimii katsomona puistojuhlissa ja on kesällä puistoruokailun tukikohtana. Vesileikkejä varten on matalahko allaspainanne, jonka reunoilla on lämminvesisuihkuja. Altaan ympärillä ja talon takana on Juha Brusilan leikkiin innoittavia kiviveistoksia, jotka esittävät peikkoja. Viirin pihalla on ollut vuodesta 2000 lähtien lasten myös kuvataidevaunu.

Viiri on rakennettu, mutta samalla myös villi ja luonnonmukainen puisto. Leikkipuistorakennuksen, Punaisen tuvan, vieressä on hauska seikkailumetsikkö ja sen takana jännittävä pensasviidakko, jonka läpi pääsee Korppaanojan ruopatun lammikon kelluvalle laiturille.

Leikkipuisto Viirissä on vesileikkejä varten matalahko allaspainanne, jonka ympärillä on Juha Brusilan kiviveistoksia. Mikko Koivistoinen
Leikkikatu, jonka varrella on keinut, maastopyörärata ja telineitä tasapainoiluun. Mikko Koivistoinen

Puistossa on kolme ohjaajaa. Heidän lisäkseen myös asukkaat suunnittelevat ja toteuttavat puiston toimintaa, joista yhtenä esimerkkinä on oma itsepalvelukahvila. Viirissä on kävijöitä kesäisin noin 200 päivässä. Ympäristöasiat ovat viiriläisten sydäntä lähellä. Puisto on mukana Vihreä Lippu ympäristökasvatusohjelmassa. Tavoitteena on vähentää jätemäärää ja suosia kohtuullista kuluttamista ja kestävää elämäntapaa. www.vihrealippu.fi