Kerttulinpuisto sijaitsee Herttoniemenrannassa Rouvienpolun varrella sijaitsevien pienten puistojen ketjussa. Kerttulinpuisto on toiminnallisin Rouvienpolun varren pikku puistoista. Kerttulinpuiston rakentamisessa olivat kovat tehokkuustavoitteet. Asuinalueella oli vähän tilaa ja pakollisia, tonteille kuuluvia toimintoja jouduttiin sijoittamaan korttelipuistoon.

Uudella asuntoalueella on paljon lapsia, mutta korttelipihoilla ei ole tilaa pallopeleille ja liikuntaleikeille. Puistoon on rakennettu kenttä tällaista toimintaa varten. Kerttulinpuisto toimii päivisin naapurikorttelin päiväkodin pihana, minkä vuoksi leikkialue on rajattu korkealla teräsaidalla. Puistossa on keinut, pieni monitoimileikkiväline liukumäkineen, hiekkaleikkipaikka, jousikeinuja ja leppäkerttuhahmoja sekä penkkejä ja pöytäpenkkiyhdistelmä.

Kerttulinpuisto, Herttoniemenranta Hemmo Rättyä

Asuinkortteleiden laidoille on istutettu monikerroksinen kasvillisuusvyöhyke, jolla kasvaa rehevää puu- ja pensaskasvustoa. Myös Rouvienpolun laitaa kiertää osin katualueelle sijoittuva puu- ja pensasistutus, joka kehystää loivasti länteen viettävää oleskelunurmikkoa.