Suoraan sisältöön

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

Margareetan­puisto

Margareetanpuisto on puolittain torimainen oleskelupuisto. Puiston itälaidalla on katuraittiin liittyvä betonikiveyksellä päällystetty tori. Raitin ja torin saumaan sijoittuu puurivi, valaisimia ja penkkejä. Puuistutus jatkuu kivetyn torin ympäri ja sitä täydentää osalla matkaa pensasistutus. Torin vieressä on pieni kivituhkapintainen aukio, joka soveltuu petankin ja muiden puistopelien käyttöön.

Torin ympäristön puut ovat ruotsinpihlajia. Puiston laidoille on istutettu muita kukkivia pikkupuita sekä muutama hevoskastanja. Pensasistutuksissa on useampaa lajia pensasruusuja. Pensasryhmät koostuvat muun muassa erilaisista uusista ja vanhoista pensasruusulajikkeista.

Puistossa kukkii esimerkiksi perinteisiä suomalaisia ruusuja, kuten mökinruusu, mustialanruusu, suviruusu ja valamonruusu. Ulkolaisia kestäviä pensasruusuja edustavat norjanruusu ’Hurdal’ ja kanadalaiset ’John Cabot’ ja ’William Baffin’. Lisäksi kukkivat muun muassa kurtturuusu ”Rudolf” sekä tuoksuvakukkainen neidonruusu Rosa alba ’Maiden’s Blush’. Pensasistutusalueiden lomaan on sijoitettu reheviä perennaryhmiä.

Margareetanpuisto

Pinta-ala 1 775 m2

Suunnittelija rakennusvirasto, Kaisu Ilonen, 1997

Margareetanpuisto

Pinta-ala 1 775 m2

Suunnittelija rakennusvirasto, Kaisu Ilonen, 1997