Tämän puiston kohokohta on etelään suuntautuva hiekkaranta. Alueella on pyritty tekemään luonne-eroja eri osa-alueiden välille. Avoin hiekkaranta ja auringonottonurmikot sopivat kaikille ikäryhmille. Matalat istutukset luovat rauhallisia tiloja ja säilyttävät näkymät merelle. Istutusten massoittelu rytmittää tilaa ja antaa puistolle omaleimaisen ilmeen.

Jyrkällä kallioselänteellä on jännittäviä seikkailu- ja oleskelupaikkoja. Sieltä lirisee alas myös pieni puro, joka houkuttelee leikkeihin. Kallioalueelle rakennettiin tanssilava ja grillipaikka, mutta valitettavasti molemmat ovat tuhoutuneet vandaalien käsittelyssä. Tanssilava poltettiin vuonna 2008.

Leikkipuisto Tuorinniemi on alueen lasten, äitien ja pienten koululaisten kokoontumispaikka. Samassa rakennuksessa leikkipuiston kanssa on myös päiväkoti ja sivukoulu.

Tuorinniemen leikkipuistossa on huomioitu kaikenikäiset lapset sekä erilaiset urheiluleikit. Pienessä tilassa on paljon käyttäjiä ja kulutus on kovaa. Kevyenliikenteen väylät ovat paikoin puutteellisia, nurmelle on jo syntynyt oikopolkuja. Vaikka Herttoniemenrannan uudella asuinalueella tuntuu olevan laajoja viheralueita, niin alueen tehokkuuteen nähden puistot ovat pieniä ja viheralueita asukasta kohden on vähän.