Puisto sijaitsee kanavan eteläpuolella Jaalanrannassa. Suunnitelman perustana oli arkkitehtitoimisto Pallasmaan laatima Jaalanrannan yleissuunnitelman ja puistoa koskeva viitesuunnitelma.

Puistossa sijaitseva kallio antaa sille yleisilmeen, joka on lähellä merellistä luontoa. Toiminnallisesti puisto on suunniteltu palvelemaan kaikenikäisiä käyttäjiä. Puiston leikkialue on jaettu päiväkotien, puistotädin ja yleisen käytön kesken siten, että alue voidaan jakaa tai käyttää yhtenä kokonaisuutena. Leikkialue on eristetty pallokentästä pergolarakennelman avulla. Pallokentän laitaan sijoittuva valaistu kävelyreitti on tarkoitettu läpikulkuun ja pallokentän tapahtumien seuraamiseen.

Selkämerenpuisto Antti Pulkkinen
Rauhallinen oleskelupaikka Selkämerenpuiston pohjoisosassa Hemmo Rättyä

Puiston pohjoisosassa sijaitsee rauhallinen oleskelupaikka, jossa on pensailla jäsenneltyjä kukkatarhoja. Kukkaryhmään oli suunniteltu sinivoittoisia värejä symboloimaan paikan merellistä historiaa. Valitettavasti kukkien kanssa on ollut ongelmia ja oikeat lajit etsivät vielä paikkaansa.

Merkittävä elementti puistossa on vanhaa merenrantaa kuvaava viiva, joka halkaisee puiston. Se on merkitty kivillä ja ympäristöstään värinsä puolesta poikkeavilla kiveyksillä sekä kukkien värillä.