Käytöstä poistettu liikennepuisto ja uinuva liikunta-alue ovat heränneet vireään toimintaan Helsingin Lauttasaaressa. Tähän tarvittiin monen tahon sinnikästä yhteistyötä.

Rakennusviraston, liikuntaviraston, nuorisoasiainkeskuksen, Nuori Suomi ry:n, asukkaiden, valtion avustusten ja yritysten yhteistyöllä saatiin aikaiseksi upea lähiliikuntapuisto, jossa kaikenikäiset voivat kohdata leikkien, kisaillen ja rentoutuen, ihan ilmaiseksi. Puisto avattiin yleisölle Lauttasaari-päivänä 1.9.2007.

Hankkeen primus motorina on ollut Nuori Suomi ry. Se on sitoutumaton järjestö, jonka tehtävänä on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja elämäniloa liikunnan avulla. Tässä ovat omiaan lähiliikuntapaikat. Nuori Suomi ry:n mielestä lähiliikuntapaikan tulee olla liikkumaan houkutteleva, sen tulee sijaita lasten lähiympäristössä ja lisäksi sen tulee olla vapaasti kaikkien käytettävissä. Lähiliikuntapaikasta ei voi varata vuoroja eikä siellä peritä pääsymaksuja.

Nuori Suomi -puistossa on hauska viettää perheen kanssa vaikka kokonainen päivä. Jan Norra
Nuori Suomi -lähiliikuntapuisto. Jan Norra
Nuori Suomi -liikuntapuisto. Jan Norra
Nuori Suomi -liikuntapuisto. Jan Norra

Hevosenkenkäpuistosta ja Merikylpylän puistosta yhdistetty Nuori Suomi -puisto on valtakunnallinen esimerkki urbaanista lähiliikuntapaikasta ja ensimmäinen ns. Nuori Suomi -puisto. Sitä voi kutsua jopa lähiliikuntapuistojen lippulaivaksi maassamme. Puisto on rakennettu keskelle tiivistä kaupunkirakennetta, vanhoja viheralueita hyödyntäen. Kahden kilometrin säteellä asuu lähes 20 000 asukasta.

Lauttasaaren Nuori Suomi -puisto saatiin aikaan 800 000 eurolla. Kustannuksista vastasivat pääosin hankkeeseen osallistuneet kaupungin virastot. Perinteisestä puistorakentamisesta poiketen rahoituksesta kuitenkin lähes neljännes saatiin ulkopuolisena rahoituksena: veikkausvoittovaroista, Suomen Palloliitolta sekä hankkeen pääsponsoreilta, joita ovat NCC, Silja Line, Thominvest ja Lauttasaaren Lions Klubi.

Puisto koostuu kahdesta osasta, jotka Särkiniementien ylittävä kävelysilta yhdistää. Hevosenkenkäpuiston alueella on vempaimia ja pelitiloja joka lähtöön. Alueen nuorilta tuli idea skeittipaikkaan. Seinämillä rajatuilla pelikentillä pelataan erilaisia pallopelejä.

Toimintavälinealueella luonnostaan liikunnalliset pikkulapset kokeilevat voimiaan ja harjoittavat tasapainoaan. Liikennepuistoajoista muistuttavat radat, joissa voi harjoitella pyöräilyä tai rullaluistelua. Jääpä puistoon vielä viihtyisiä nurmialueitakin, joissa voi vain lekotella auringossa ja katsella muiden touhuja koristeomenapuiden alla.

Nuori Suomi -puistossa on hauska viettää perheen kanssa vaikka kokonainen päivä. Mukaan vain iloinen mieli, uimakamppeet ja paljon eväitä.