Puistonauhan ensimmäinen puisto idästä katsoen päin on Meripuisto. Puisto jakautuu toiminnallisiin alueisiin ja avaraan puistotilaan. Kaivopuiston viereiseen kulmaukseen on istutettu purppura- ja paratiisiomenapuita. Rotary järjestön vuonna 1978 istuttama jalavametsikkö on saanut vierelleen petanque-kentän ja laitteita kaupunkikuntoilijoille.

Entinen veneiden talvisäilytysalue on nyt avointa nurmikenttää, jossa voi pelata pelejä ja järjestää erilaisia tapahtumia. Merenrannan rantaraittiin liittyvä kapea puistoalue on graniittisella reunamuurilla korotettua nurmialuetta. Sen meren puoleisessa reunassa on penkkejä ja Merisatamanranta-kadun puoleisessa reunassa on lehmuskujanne.

Meripuiston leikkialueella on istuskeluryhmä Elina Nummi
Rotareiden jalavametsikkö ja petanque-kenttä Elina Nummi

Entinen Satamarata on muunnettu puistoa rannan suuntaan palvelevaksi hiekkakäytäväksi. Puiston läpi kulkee myös pohjois–eteläsuuntaiset kivikäytävät, joiden Merikadun puoleisessa päässä on sievät istuskeluaukiot. Aukioita reunustavat pionit, kuunliljat ja kukkivat kirsikkapuut. Aukiolta pääsee puiston toiminta-alueille, joissa voi potkia palloa tai pelata korista.

Puiston suosittu leikkipaikka on rajattu kasvillisuudella ja metallilanka-aidalla. Meren puolelta puhaltavien tuulten takia leikkipaikan eteläreunassa on merinäkymän salliva, läpinäkyvä suoja-aita. Leikkipaikan varusteet ovat teemaltaan meriaiheisia. Vanhojen puiden siimeksessä on mukava olla puistopiknikillä. Puistoon on istutettu runsaasti uusiakin puita ja kukkivia, rungollisia syreenejä. Meripuiston käytävät ja toiminta-alueet on valaistu alaspäin suunnatuilla pylväsvalaisimilla.