Puisto kunnioittaa nimellään 1767 syntynyttä Gustaf Fredrik Stjernvallia, joka oli majuri ja Uudenmaan ja Hämeen läänin maaherra. Hän työskenteli tarmokkaasti sen eteen, että hallituskonselji eli senaatti ja uudet keskusvirastot siirrettiin Turusta 1812 uudeksi pääkaupungiksi tulleeseen Helsinkiin. Fredrik Stjernvallin puisto liittyy saumattomasti Meripuistoon.

Fredrik Stjernvallin puisto on vanha puisto, jossa on kivituhkapintainen oleskelualue Merikadun vieressä. Puiston eteläosan rinne viettää Meripuistoon päin. Puistossa on kookkaita puita, kuten komea tammi ja vanhoja pensaita. Asukkaiden toiveesta puistoon rakennettiin Padel-tenniskenttä. Oleskelualueella on uudet penkit ja istuinryhmät. Laajat, lilasta purppuran sävyihin kukkivat, monivuotiset kurjenpolvet koristavat oleskelualueiden reunoja. Puiston upea tammi on valaistu alhaalta. Vanhoja syreeni-istutuksia on täydennetty uusilla.

Puiston etelään avautuva rinne on muotoiltu loivaksi nurmialueeksi säilyttäen sen kallioleikkaukset. Rinteeseen on sijoitettu graniittisia istuimia. Rantavehnäistutuksilla naamioitu veneiden talvisäilytysalue, toimii kesäisin pysäköintipaikkana. Tänne on myös rakennettu kierrätyspiste eiralaisille ja Merikadulle pääsee metallisia portaita pitkin.