Kellosaaren rantapuisto ulottuu Ruoholahden torilta Länsisatamankadun sillalle kanavan pohjoisrannalla. Kapealla puistoalueella on tasoeroa noin metri rantatasanteen ja Kellosaarenrannan jalkakäytävän välillä. Istutusalueet on erotettu rantatasanteen kävelyalueesta matalalla kivimuurilla.

Kesäkukat ja köynnökset koristavat Ruoholahden kanavan siltoja ja kaiteita. Satu Tegel
Rantapuiston istutusalueet on erotettu rantatasanteen kävelyalueesta matalalla kivimuurilla Hemmo Rättyä
Ruoholahdentorilla on Dennis Oppenheimin Kihlaus-teos Roy Koto
Kellosaaren rantapuiston näköalatasanteelta johtaa rampit alas rantaan Vladimir Pohtokari

Rantapuiston kävelytasanne laajenee Kellosaarenpuiston kohdalla pieneksi aukioksi. Aukion kohdalla on jalkakäytävän tasalla vastaavasti puiston jatkeena näköalatasanne. Tasanteelta johtavat rampit alas rantaan.

Aukion ja näköalatasanteen molemmin puolin ovat leveät kaistat oleskeluunkin sopivaa nurmikkoa. Muurin reunalla on sekä kukkivia perennoja että maanpeitekasveja. Rantapuiston kävelytasanne on luonnonkiveä.

Ruoholahden torin Dennis Oppenheimin (s.1931) Kihlaus-veistoksessa (Engagement) on kaksi toisiinsa kiinnittyvää suurta timanttisormusta. Sormusten rungot ovat maalattua terästä ja “jalokivinä” välkkyvät akryylilevyistä rakennetut pikkutalot, joihin pimeässä syttyy valo. Teos kohoaa yhdeksän metrin korkeuteen.