Vuosaarenhuippu on rakennettu viihtyisäksi ulkoilualueeksi ja luontokeitaaksi. Virkistysalueen pinta-ala on 95 hehtaaria. Reittejä riittää kaiken tasoisille retkeilijöille helposti kuljettavista huoltoteistä kivisille pienpoluille.

Viitoitetut reitit ovat paikoin vaikeakulkuisia. Poluilla ei suositella kulkemista lastenrattailla. Alueella ei ole talvikunnossapitoa.

Pääsisäänkäynnin yhteydessä sijaitsee kaksi opaskonttia, jotka tarjoavat tietoa paikasta: Vuosaaren huipun historiaa (pdf) ja Vuosaarenhuippu tänään (pdf).

Luontopolku kutsuu

Vuosaarenhuipun erityiseen luontoon pääset tutustumaan kahdella luontopolulla, joilla on yhteensä 13 luonnosta kertovaa opastaulua. Vuosaarenhuippua on ollut rakentamassa suuri joukko kaupungin työntekijöitä. Maiseman ja luonnon kehittymiseen ovat vaikuttaneet erityisen paljon luonnontarhuri Jukka Toivonen ja maaperäasiantuntija Pirjo Laulumaa.

Jukan jäljillä, luonto-opasteet 1–8 (1,3 km) pääset tutustumaan avariin näkymiin Vuosaarenhuipun korkeimmalta kohdalta eli laelta, mutta myös sukeltamaan lehtojen varjoon. Reitin korkeuserot ovat merkittävät ja polut paikoin jyrkät ja kiviset.

Pirjon polulla, luonto-opasteet 9–13 (1,1 km) voit nauttia jylhästä solasta ja kukkivista niityistä. Reitti on melko tasainen ja helppokulkuinen.

Luontopolut sijoittuvat Vuosaarenhuipun itäosaan maantäyttöalueelle. Luontopolut alkavat ja loppuvat samaan alkupisteeseen solan alapuolella. Pääsisäänkäynniltä on viitoitus luontopolkujen rastille 1, jonne on 800 metriä matkaa.