Ullaksenpuisto sijaitsee Pikku Kallahden pohjoisrannalla, Leikosaarentien uusien asuinkortteleiden ja rannan välissä. Lännessä puiston rajana on Kallvikintie ja Kallahdenraitti. Puisto on kunnostettu 1990-luvulla. Puistosta on tullut nopeasti erittäin suosittu rantapuisto. Nimensä Ullaksenpuisto on saanut punaisesta Villa Ullaksesta. Talo on rakennettu 1800-luvun puolivälissä ja toimii nykyisin kahvilana.

Puisto on tyyliltään ns. metsäpuutarha, woodland garden. Puistossa kasvaa sekametsää, joka pohjoisosassa on mäntyvaltaista kuivaa kangasmetsää. Tienristeyksiin, joissa useat puistokäytävät risteävät, liittyy eräs puistojen aiheista. Risteyksistä on muodostettu metsään pieni aukio, johon on istutettu mm. kanervaa, tuivioita ja juhannusruusua. Valitettavasti koirien pissat ovat tuhonneet kasveja.

Pullantuoksuinen kahvila Villa Ullas, jota ylläpitää sosiaaliviraston nuorten työhönohjausyksikkö. Hemmo Rättyä
Kallvikinharjun luonnonsuojelualueen hiekkaranta Pikku Kallahdessa Hemmo Rättyä

Lähellä rantaa maaperä on kosteaa ja metsätyyppi on koivua, kuusta ja mäntyä kasvavaa sekametsää. Rannassa on rantaniitty, jossa kasvaa paikoitellen leppää. Maanpintaa peittää vain ohut karikekerros, joka on hyvin arka kulutukselle. Puistoalueella on vanhoja huviloita ja piharakennuksia. Huviloita ympäröivät erikokoiset puutarhat. Kunkin huvilan kunnossapidosta vastaa kyseisen huvilan vuokralainen.

Yhdessä yli 250 v. vanhassa huvilassa sijaitsee mitä viehättävin kahvila, Villa Ullas, jota ylläpitää sosiaaliviraston nuorten työhönohjausyksikkö. Pullantuoksuinen kahvila on auki ympäri vuoden klo 10–16.

Ullaksenpuiston lähelle on rakennettu uusia kerrostaloja. Puiston kautta on kevyen liikenteen väylät sekä kouluun että Kallahden harjun luonnonsuojelualueelle ja Kallahden kainalon uimarannalle.

Puiston koillisosassa päiväkotirakennuksen vieressä on leikkipaikka ja metsässä on koira-aitaus. Rantapolun varrella on oleskelupaikkoja grilleineen ja laitureineen. Kaikkiin alueen grillipaikkoihin on tuotava omat grillihiilet.

Jos haluat kokea upean harjumaiseman, niin kannattaa vaikka fillaroida harju ja pulahtaa lopuksi mereen Kallahdenniemen uimarannalle.