Tauno Palon puisto Helsinginkadun varrella on rakennusviraston puistosuunnittelija Lars Liljeforsin ja kuvanveistäjä Kain Tapperin (1930–2004) yhteistyö, joka on tehty kuuluisan näyttelijä Tauno Palon (1908–1982) muistoksi. Muistomerkki on kokonaistaideteos nimeltään Tauno Palon puisto. Siihen kuuluvat graniittipaasi, pronssinen muotokuvareliefi, istutukset ja vesiallas.

Kain Tapper on kiven ja puun muokkauksellaan muuttunut suomalaisen kuvanveiston käsitteeksi. Kain Tapper on itse kuvaillut muistomerkkiä seuraavasti: ”Graniitti muistuttaa Palon järkälemäisyydestä ja ruusuistutukset sekä kalliolta soliseva vesi taiteilijan herkkyydestä”.

Tauno Palon puisto Kalliossa Tomas Palmgren

Puisto on rauhoittumiseen ja oleiluun soveltuva pieni keidas. Siellä kasvavat Helsingin nimikkopuu vaahtera ja nimikkokukka syreeni, marjakuusia ja linnunkirsikoita, Prunus avium. Tauno Palon herkkyyttä kuvaavat ruusuistutukset pienen lammen rannalla eivät valitettavasti menestyneet ja taideteokseen vaihdettiin perennat. Ylhäältä kalliolta lorisee alas pieni puro lampeen. Kallion päälle rakennetun muurin koloista on tullut oiva kerrostaloasumus Helsingin citykaneille!