Drakparken” från 1967 är den äldsta och mest mångsidiga lekparken i Nordsjö. År 1999 var den ett pilotobjekt när lekparkerna i Helsingfors renoverades. Barn, ungdomar, föräldrar, invånare i grannskapet och lekparkens personal deltog i planeringen. Lekparkens namn kommer från en liten drake av trä som barnen kan klättra på, designad och tillverkad av hantverksverkstaden i stadens östra grönenhet. Draktemat går igen i parkens entré. Vid parkens bassäng finns en drakmosaik, skapad av konstnär Mia Waire.

Området för små barn innefattar en minibondgård med djur. Äldre barn kan använda spelplanerna för landbandy och basket. Lekparken har också en ”Tarzan-gunga”, dvs. en linbana, och en skatepool som även lockar ungdomar från andra stadsdelar. I lekparkens café Pömpeli kan besökare själv koka kaffe.

I den södra delen av lekparken går en spång genom björkdungen, där speciella björkslag har planterats för att passa till trollskogstemat.

Lekparken Draken Hemmo Rättyä
Skatepoolen i lekparken Draken. Hemmo Rättyä
Lekparken Draken Hemmo Rättyä
I den södra delen av lekparken går en spång genom björkdungen, där speciella björkslag har planterats för att passa till trollskogstemat. Hemmo Rättyä