Attraktionen i den avlånga parken Kirsikkapuronpuisto är en slingrande bäck och en omfattande samling fruktträd (Prunus och Pyrus). Parken bjuder också på vackra landskap. De tvärsgående gatorna i Britas delar in parken.

Den nordligaste delen består av naturlig skog, medan de två övriga delarna har gräsfält och ett brett urval olika körsbärs-, plommon-, krikon- och päronträd, liksom mer traditionella parkträd, såsom almar. År 1998 planterades totalt 210 fruktträd, men inte alla har överlevt vintrarna. På våren är gräsfälten blåa av de 15 000 lökarna av rysk blåstjärna som har planterats där.

Ett bergkörsbärsträd glöder i höstfärger i parken Kirsikkapuronpuisto Elina Nummi
Den smala och avlånga parken Kirsikkapuronpuisto bjuder på vackra landskap Elina Nummi

I den norra delen av parken ligger en gammal jordkällare som är i dåligt skick. Den har uppenbarligen hört till den intilliggande villan, ritad av Lars Sonck, som idag hyser Steinerdaghemmet Pikku Marjatta.

Den som kommer till parken från Britasvägen möts av en liten lekplats och en verkligt stor knäckepil. Enligt områdesplanen för Månsas ska lekplatsen utvecklas så att barnen kan utnyttja bäcken i sina lekar.