Puilla on ihmisille erityinen merkitys. Ne ovat luonnon voiman ja jatkuvuuden eläviä vertauskuvia. Puut antavat meille, eläimille, linnuille ja hyönteisille happea sekä sitovat hiilidioksidia. Puut ovat kaunista katseltavaa kaikkina vuodenaikoina, ne tarjoavat ravintoa ja suojaa ja puhdistavat ilmaa.

Tämä Helsingin ensimmäinen Rakkauden metsä istutettiin 28.8.2020 helsinkiläisten toimesta. Metsässä on kymmenen eri puulajia ja yhteensä 280 puuta.

Ajatus Rakkauden metsästä syntyi matkailuyrittäjä Anu Nylundin ideasta maaliskuussa 2016, maailman metsäpäivänä. Rakkauden metsä syntyi ajatuksesta etsiä vaihtoehto maailmalla tutuiksi tulleille rakkauden lukoille. Idea jalostui konseptiksi, jossa istutetaan symbolinen puu ikuisen rakkauden muistoksi. Idea eteni kaupunginvaltuutettu Leo Straniuksen aloitteesta kaupungin toteutettavaksi. Asukkaat saivat mahdollisuuden varata puun ystävän, rakastetun, lapsen tai lapsenlapsen kanssa istutettavaksi.

Istutustapahtuma 28.8.2020Kirsikka Mattila
Metsälehmus ja kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki

Rusakoiden, kauriiden ja muiden jyrsijöiden puunkuorten kaluamisen ehkäisemiseksi Rakkauden metsä on aidattu talveksi. Aita poistetaan kesäksi, kun jyrsijöillä ja muilla eläimillä on ravintoa kaikkialla. Omaa puuta saa tulla tervehtimään ja sen kasvua ja hyvinvointia voi seurata vaikka valokuvaamalla. Kuvat voi jakaa instagramissa #rakkaudenmetsä.

Rakkauden metsä -konseptin omistaa Mood of Finland Oy, joka tukee Luonnonperintösäätiön toimintaa. Rakkauden metsä -konseptilla kerätään varoja, jotka osoitetaan Luonnonperintösäätiön kautta ikimetsien suojeluun.