Suoraan sisältöön

Herttoniemenranta – öljyvarastosta kukoistavaksi kaupunginosaksi

Petter Wetterin puisto

Petter Wetterin puisto kuuluu kevyen liikenteen reitin yhdistämän pienten puistikoiden ketjuun. Petter Wetterin polun betonikiveys jatkuu puiston lävitse. Puistosta on kulkuyhteys sen vieressä oleviin vanhusten palvelutaloon sekä asuintaloon.

Puistoon on muodostettu viisi selkeästi graniittikivin toisistaan rajattua aluekokonaisuutta. Kivetty alue ja pieni aukio muodostavat puistikon keskiosan. Aukiolle on luotu mahdollisuus shakinpeluuseen. Petter Wetterin polkuun rajoittuva istutusalue on puiston väriläiskä, jossa kasvaa sekä heiniä että perennoja. Puiston itäinen lohko on yhtenäinen nurmialue, jonka halki on rakennettu liuskekivikäytävä palvelutaloon. Puiston etelälaidalla, joka rajoittuu asuintalon tontilla olevaan muuriin, on pensasistutusvyöhyke. Pensasistutusten ja betonikiveyksen välinen alue on someropintaa, jolla voi esim. pelata petankkia. Aukion ympärillä olevat puut ovat metsä- ja hurmevaahteroita.

Petter Wetter (n. 1659–1741) oli Helsingin meritullintarkastaja. Wetter tarjosi lainoja velkaantuneille aatelisille. Velanmaksuksi hän takavarikoi aatelisten kartanoita Herttoniemen alueella ja yhdisti ne Herttoniemen kartanoksi  vaikka lain mukaan vain aateli sai omistaa rälssitiloja.

Petter Wetterin puisto

Pinta-ala 1 010 m2

Suunnittelija rakennusvirasto, Birgitta Rossing, 1998

Petter Wetterin puisto

Pinta-ala 1 010 m2

Suunnittelija rakennusvirasto, Birgitta Rossing, 1998