Suoraan sisältöön

Keskuspuiston kainalossa – Maunulan vehreät 1950-luvun puistot

Leikkipuisto Maunula

Syksyllä vuonna 1998 valmistui Maunulan leikkipuistoon uusi leikkipuistorakennus, jonka sijainti aiheutti suuria muutospaineita koko leikkipuiston uudelleenjärjestelyille. Tästä syystä Viherosasto tilasi alueen suunnittelutyön Maisema ja Ympäristö Oy:ltä vielä samana vuotena. Suunnittelu toteutettiin vuorovaikutteisesti, siihen osallistui pieni työryhmä, joka koostui viherosaston, sosiaalitoimen, kaavoitusosaston sekä asukkaiden ja alueen käyttäjien edustajista.

Puiston leikkikentät sijoitettiin uuden leikkipuistorakennuksen välittömään läheisyyteen. Pienille, 0–4-vuotiaille lapsille varattiin oma erillinen aidattu leikkialue. Vanhemmille, 3–10-vuotiaille lapsille osoitettiin avoimempi leikkialue. Sadekatokset tekevät puistosta käyttökelpoisen säällä kuin säällä ja katosten alle kokoontuu iltaisin myös alueen nuorisoa. Nuorisoa ajatellen puistoon tehtiin vuonna 2012 ammattiskeittarin suunnittelema betoninen skeittipooli, josta alueen rullalautailijat voivat olla ylpeitä.

Kaksiosainen, suurehko kahluuallas sopii taaperoille ja vähän vanhemmillekin lapsille. Puiston läheisyydessä on myös kaksi pelikenttää ja talvisin luistinkenttä. Leikkipuistorakennuksen takaosassa on mukavat ”teletappikukkulat”, jotka toimivat talvisin liukumäkenä. Kukkuloiden keskellä on hauska vaijeriliuku.

Puiston kasvillisuus on monipuolinen. Siellä kasvaa kirsikoita, tuohituomia ja mongolian vaahteroita perinteisten koivujen ja mäntyjen lisäksi. Myös kukkivia pensasryhmiä ja havupensaita on jäsentämässä eri tilojen rajauksia.

Leikkipuisto Maunula

Pinta-ala 1,27 ha

Suunnittelija perusparannus Maisema ja Ympäristö Oy, 1998

Leikkipuisto Maunula

Pinta-ala 1,27 ha

Suunnittelija perusparannus Maisema ja Ympäristö Oy, 1998