Suoraan sisältöön

Vanhan Vuosaaren luonnonläheiset puistot

Leikkipuisto Lohikäärme­puisto

Lohikäärmepuisto on Vuosaaren ensimmäinen ja monipuolisin leikkipuisto vuodelta 1967. Se oli Helsingin leikkipuistojen perusparannuksen pilottikohde vuonna 1999. Suunnitteluun osallistuivat lapset, nuoriso, vanhemmat, leikkipuiston henkilökunta ja lähiseudun asukkaat. Leikkipuiston nimi tulee pientä lohikäärmettä kuvaavasta kiipeilyvälineestä, jonka on suunnitellut ja toteuttanut kaupungin itäisen viheryksikön käsityöpaja. Myös sisäänkäynti mukailee lohikäärmeaihetta. Puiston vesialtaaseen on sijoitettu lohikäärmettä kuvaileva mosaiikkityö, jonka on suunnitellut taiteilija Mia Waire.

Pienten lasten alueella on on minikokoinen maalaistalon piha eläimineen. Isommille lapsille on sählykenttä ja koripalloalue. Alueella on myös ns. Tarzan-keinu eli köysirata ja skeittipooli, jonne nuoret harrastajat tulevat skeittaamaan myös muista kaupunginosista. Puistossa on myös kahvila Pömpeli, josta saa kahvia, jos joku, ohjaaja tai asiakas, sitä ehtii keittämään.

Leikkipuiston eteläosan koivikkoon on rakennettu pitkospuupolku ja metsään on istutettu peikkometsän tunnelmaan sopivia erikoiskuusia.

Leikkipuisto Lohikäärmepuisto

Pinta-ala 1,3 ha

Suunnittelija Harald Carstens, 1967

Peruskorjaus Rakennusvirasto, Mirja Ruokokoski, 1997

Leikkipuisto Lohikäärmepuisto

Pinta-ala 1,3 ha

Suunnittelija Harald Carstens, 1967

Peruskorjaus Rakennusvirasto, Mirja Ruokokoski, 1997