Kesäkuussa aloittavat kukintansa kurjenpolvet (Geranium), nuo mainiot matalat maanpeittoperennat. Lukuisia kurjenpolvilajeja ja -lajikkeita on etenkin viime vuosina istutettu monipuolisesti perennaryhmiin, luiskiin, puiden ja pensaiden alle peittokasveiksi ja liikennealueille.

Kurjenpolvien kukkien värimaailma koostuu sinisten, liilojen, pinkkien, vaaleanpunaisten ja valkoisen sävyistä. Kukinta-aika on pitkä. Lehdistö on usein tuuhea ja peittävä, ja kurjenpolvet muodostavat tiheän maata peittävän kasvuston, joka torjuu hyvin ei-toivottuja rikkakasveja. Kurjenpolvet viihtyvät monenlaisissa olosuhteissa. Kurjenpolvet menestyvät hyvin myös astioissa vaikka parvekkeella, ja monet lajit talvehtivatkin hyvin parvekkeella.

Kurjenpolvia näkee nyt kukassa joka puolella kaupunkia. Ihaile kurjenpolvia vaikkapa Mustankivenpuiston luiskissa ja perenna-altaissa, Merikadun puistossa puiden ja pensaiden alla, Pikkuparlamentinpuiston perennaryhmissä, Meilahden arboretumissa syreenien alla, Yrjö Koskisen kadun varjoisassa puistikossa tai Ruoholahden kanavan varren istutuksissa.

Kymmenistä kurjenpolvilajeista Helsingissä hyväksi havaittuja ovat esimerkiksi tarhakurjenpolvi (G. x magnificum), voimakastuoksuinen tuoksukurjenpolvi (G. macrorrhizum), peittokurjenpolvi (G. x cantabrigiense) ja idänkurjenpolvi (G. himalayense).

Kukinta kesä-heinäkuussa