Tätä puistomaista aluetta voi erehtyä luulemaan taloyhtiön pihaksi, koska se sijaitsee talojen vieressä ja erillään muusta puistokokoaisuudesta. Hylkeenpyytäjänkenttä on taloyhtiöiden rakentaman pysäköintitalon betonikansirakennetta Birgittalaiskadun ja Piritankadun välissä.

Kentällä on kolme neliömäistä tilaa: leikkialue, jossa on hauska kiipeilyteline ja muutama jousieläin värikkään turva-alustan päällä, havupensailla ja perennoilla istutettu kumpu sekä tekonurmella varustettu pelikenttä. Havupuutarhassa ja pelikentän vierellä on puiset, laiturimaiset istuskelualueet, joita voi myös hyödyntää vaikkapa esiintymislavoina. Oikeasti ne ovat huoltotilojen kansia ja niiden alla on Helsingin veden teknisiä laitteita, joita joudutaan satunnaisesti huoltamaan.

Hylkeenpyytäjänkentän havukumpu Elina Nummi
Hauska kiipeilyteline Hylkeenpytäjänkentällä Elina Nummi

Leikkikentän vieressä on penkkejä. Alue on rajattu pensasistutuksilla. Puisto on sekä toiminnallinen puisto että katselupuisto asuin kerroksista. Kenttää kiertää betonikivetyt jalankulkureitit. Pysäköintilaitoksen seiniin on rakennettu istutusaltaat pienpuuistutuksia (tyrni) varten.

Kuvia Munkkisaaren salmen rannasta nyk. Hylkeenpyytäjänkadulta Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkistossa