Lillkallvikinpuisto on hämmentävä paikka muuten modernissa Aurinkolahdessa. Yhtäkkiä metsäisen alueen keskellä on muotopuutarha ja joonialainen pylväikkö! Mitäs ideaa tässä on, voi kulkija ajatella. Puiston tarina liittyy Vuosaaren huvilahistoriaan.
Lillkallvikinpuisto oli ennen yksityisen henkilön, rakennusmestari Jalmari Syvähuokon, kesähuvila Hietala, joka rakennettiin vuonna 1923. Syvähuoko rakennutti huvilan pohjoispuolelle todennäköisesti kuuluisan suomalaisen puutarha-arkkitehdin Paul Olssonin (1890–1973) suunnitteleman aksaalisen muotopuutarhan, jonka päätteenä on puoliympyrän muotoinen joonialainen pilarikaari. Puutarhassa oli myös kasvihuone, jossa kasvatettiin viinirypäleitä. Puistosta on säilynyt runsaasti valokuva-aineistoa ja puiston kasvillisuudesta on tehty kasvillisuusinventaario. Puisto päätettiin rakentaa kunnioittaen tätä historiaa.
Puiston edustan muotopuutarha on Aurinkolahden alueen helmi, muistuma menneisyydestä. Muotopuutarhan pääkäytävä johtaa Villa Lill Kallvikilta kunnostetulle joonialaiselle pilarikaarelle. Käytävän keskiosassa on ympyräaihe. Tähän on sijoitettu aurinkokello.
Käytäviä reunustavat leikatut marjakuusiaidat. Koristeistutuksissa ovat Villa Lill Kallvikin edustalla jaloruusut ja ympyräaiheessa maanpeiteruusut. Muotopuutarhan länsilaidassa oleva lehmuskujanne on uusittu. Itälaidalla oleva vapaamuotoinen koivukujanne säilytettiin. Alkuperäisiä muotopuutarhan puita kuten hyväkuntoiset tuijat ja jalopuut sekä suurin osa vapaasti kasvaneista männyistä säilytettiin. Joonialaisen pylväskaaren molemmin puolin olevat jasmikkeista muodostetut lehtimajat uusittiin.
Hietalan huvila oli pitkään Sasekan omistuksessa, jolloin se sai siipirakennuksen ja koko huvila rapattiin. 1975 huvila siirtyi kaupungin omistukseen ja viimeksi se oli yksityisessä asumiskäytössä ja sen pihapiiri oli hoitamaton. Muotopuutarha oli kasvanut umpeen ja ränsistynyt. Nyt huvila on suojeltu ja sen nykyinen nimi on Villa Lill Kallvik. Huvilaa hallinnoi Helsingin 450-vuotistaiteilijatalosäätiö ja siinä on yksi asunto ja työtiloja.
Puiston lähistöllä on 700 oppilaan Aurinkolahden peruskoulu ja Auringonpilkun päiväkoti. Siksi puiston kulkua oli syytä ohjata käytäväverkostolla. Kaksi urheilukenttää palvelevat koulun urheilutoimintaa. Kunnostetun pylväikön takana on mielenkiintoinen metsän luonnonkasvien alue, korkeiden mäntyjen siimeksessä. Se on suunniteltu niin, että koulu voi hyödyntää sitä esimerkiksi biologian opetuksessaan.