’Dodong’ on puumaailman viime vuosien suurimpia hittejä. Ruska-aikaan se on leimuavan oranssissa syysvärissään todella näyttävä.

’Dodong’ on yksi ruotsalaisten lahjoista kaupunkipuiden valikoimaan. Puun siemenet on tuonut Etelä-Koreaan kuuluvalta Ullungin saarelta tunnettu ruotsalainen kasvitieteilijä Tor Nitzelius vuonna 1976. Ullungin saaren sataman mukaan Dodongiksi nimetty pihlajalajike on kasvatettu näistä kaukaa tuoduista siemenistä. Suomalaisen nimensä tuurenpihlaja on saanut löytäjänsä mukaan.

’Dodong’ on jykevärakenteinen, kookas pihlaja, jota ei välttämättä lainkaan tunnista pihlajaksi. Lehdet ovat pihlajien tapaan parilehdykkäiset, mutta hyvin suuret ja hivenen kiiltävät. Valkoiset kukkatertut ovat huomattavan kookkaat, samoin kuin marjatertut. ’Dodongin’ marjat ovat pisaran- tai päärynänmuotoiset, kiiltävän punaiset. Monena vuonna ’Dodongin’ syysväritys on tyrmäävän oranssi. Vuonna 2014 sen syysvärit olivat Helsingissä vielä tavallista laimeammat.

Tuurenpihlaja on nopeasti lyönyt itsensä läpi sekä Ruotsissa että Suomessa. Helsinkiin tuurenpihlajaa on viime vuosina istutettu todella paljon puistoihin ja pihamaille. Esimerkiksi Arabianrannan uudella asuinalueella tuurenpihlajaa kasvaa lähes joka pihalla ja puistoistakin Toukopuistossa ja Bokvillanin puistossa. Tuurenpihlajaa kasvaa myös mm. Mustankivenpuistossa, Aarrepuistossa ja Meilahden arboretumissa.

Tuurenpihlaja soveltuu sekä katu- että puistopuuksi. Kauneimmin se kehittyy täydessä valossa.