Kotipihlaja Sorbus aucuparia

Pihlaja poikkeaa lehdiltään ja muodoltaan muista kotimaisista puistamme. Sen ulkoasu vaihtelee kevään hopeankarvaisista lehdistä kermaisen kukinnan kautta punaisiin marjoihin ja loppusyksyn oranssiin ruskaan. Muinaissuomalaisille pihlaja oli pyhä puu, se istutettiin pihaan suojelemaan kotia ja pitämään pahat voimat poissa. Pihlaja oli säänjumala Ukon puolison Raunin puu ja se suojeli taloa myös salamaiskuilta. Pihlaja esiintyy lukuisissa lauluissa symboloimassa iloa ja surua.

”Niin kuin seppelpäinen tuo nuori morsian on, kukkii pihlajahuntu tuo alla auringon…”
Uralin pihlaja, venäläinen kansanlaulu

”Punertaa marjat pihlajain, kuin verta niissä ois, on kurkiaurat lentäneet jo yli pääni pois. Mukaansa ei mua ottaneet, ne maihin kaukaisiin, saa siivettömät tyytyä maan kylmän kahleisiin.”
Tango ”Syyspihlajan alla”

JuliannaAleksi

OlgaLapseni

Rakkaus omiin lapsiin on ihmeellinen ja loputon, olipa lapsia yksi tai enemmän, rakkautta riittää kaikille.

MinnaNoora

Äiti ❤️ tytär

NikoTeemu

Olemme kaksi ilmastoaktivistia, joiden välille leimahti rakkaus nopeasti tavattuamme toisemme. Yhteinen rakkauden puu, joka sitoo hiiltä ilmasta, ei voisi yhtään paremmin symbolisoida suhdettamme, joka sai myös alkunsa ilmastolakoista.

JohannaAru

MiikaGia

15.4.2008 Buenos Aires. 20.12.2009 Maui. 22.06.2010 Helsinki. 13.12.2017 Helsinki.

LiisaMarkus

Rakastamme puita ja toisiamme. Metsä on paikka jossa lepäämme yksin ja yhdessä, ja jossa hoidamme suhdettamme. Innostumme vanhoista puista, solisevista puroista, ja yllättävistä kohtaamisista.

KatriTuomo

Kohta kahdeksan vuotta rakkautta kahden ihmisen, kahden kodin ja kahden kaupungin välillä. Onni kukoistaa. Yhdessä juoksennellaan keväisin kukkivia puita ihastelemassa ja ympäri vuoden puihin ja muuallekin piilotettujen geokätköjen perässä.

JohannesMaria

Pitkän vaelluksen jälkeen jälleen löysimme toisemme ja mikä hienompaa kuin ikuistaa sitä puulla. Vuosipäivää ei voisi paremmin viettää ja tämän ihanan idean aion paljastaa rakkaalleni hänen syntymäpäivänään.

EeviKhalil

Rakkautta ensi-silmäyksellä.

MinäRakkaani

Tämä puu symboloi rakkauttamme ja toivon sen tuovan iloa ja suojelua meille. Puu on yllätys tulevalle miehelleni. Toivon, että voimme seurata puun kasvua yhdessä tulevaisuudessa ja elämämme loppuun asti.

KaisaHenri

Tutustuimme ja rakastuimme vuonna 2015 ja elämä on hymyillyt meille siitä asti. 5-vuotiaan parisuhteemme kunniaksi haluamme istuttaa tämän puun.

LauraNina ja Max

Haluan istuttaa puun rakkaiden lapsieni kanssa.

KonstaSonja

SiniVertti, Cameron ja Amanda

Äiti ja lapset.

InkaVini

Vini on esikoiseni, pieni variksenpoikanen, joka teki minusta äidin. Pienestä toimesta on kasvanut uljas ja älykäs nuori ihminen, josta saa jatkuvasti olla ylpeä.

PirkkoPinja

Mummun ensimmäinen lastenlapsi ja ainoa tyttö. Poika on neljä ja viides syntyy syksyllä. Mummu hoiti kokopäiväisesti Pinjaa yksivuotiaana puoli vuotta äidin äitiyslomien välissä. Käppäiltiin yhdessä Vuosaaren rannoilla ja halattiin puita. Pinja 10 v. pelkää päivää, jolloin mummua ei enää ole. Nyt saamme yhteisen puun, jonka kasvun ilon jaamme kaikkien lastenlasten ja ihmisten kanssa. Elämä on aina.

IrinaJon

Tarinamme alkoi Turun Samppalinnasta kesällä 2017. Siitä hetkestä alkoi upea yhteinen matkamme, joka on pitänyt sisällään paljon vauhdikkaita hetkiä. Suhteemme alkutaipaleella muutimme yhdessä töiden perässä Helsinkiin umpirakastuneina ja pääsimme näkemään nopeasti miltä yhteinen arki näyttää uudessa kaupungissa ja kodissa. Meillä on yhdessä maailman hauskinta ja pystymme puhumaan kaikesta avoimesti. Kumpikin saa toteuttaa omaa itseään ja yhdessä olemme hyvä tiimi niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Olemme nähneet toistemme parhaat ja pahimmat puolet ja juuri sen takia rakastamme toisiamme niin paljon.

ViiviA+G

Olemme olleet kumppanini G:n kanssa 15 vuotta, A:n kanssa 5 vuotta. Olemme kaikki toistemme kumppaneita ja yksi iso rakkausperhe. <3

LauraJarno

Kotimme on Vuosaaressa ja luonto on meille todella tärkeä. Tulemme istuttamaan rakkauden puun heinä-elokuussa syntyvän esikoislapsemme kanssa. Puun istutus symboloi siis monella tapaa uuden alkua. 🙂

AnnaMaria

Tarinamme alkoi jo yli 20 vuotta sitten Turussa, jossa olimme opiskelutovereita. Tiemme erkanivat, mutta 18 vuotta myöhemmin kohtasimme jälleen eikä meitä erota enää mikään. Puut ovat olleet läsnä rakkaudessamme alusta asti ja puiden hyvinvointi sekä ilmastonmuutoksen vastainen työ on meille tärkeää. Siksi haluamme istuttaa puun rakkauden metsään, paikkaan, jossa voimme käydä yhdessä myös lastemme kanssa sen kasvua seuraamassa.

SatumariTimo

Nuorena seurusteltiin ja tiemme erosivat nyt 50kymppisinä löysimme toisemme uudestaan ja tarinamme jatkuu…

SariPerhe

Asumme perheeni kanssa lähellä liikuntapuistoa ja olisi ihana istuttaa yhdessä lasten ja mieheni kanssa puu jota voisimme käydä katsomassa.

SannaVieno

Istutan puun mummoni muistolle. Hän istutti minulle tammen kun synnyin. Hänen isänsä istutti hänelle pihlajan kun hän syntyi vuonna 1911. Nyt tätä pihlajaa ei enää ole, mutta toivottavasti uusi taimi elää seuraavat 100 vuotta.

JennaVille

MikaRitva

Olemme pitäneet yhtä vuodesta 1993 ja meillä on 4 ihanaa lasta. Rakastamme toisiamme, valitsimme pihjalan koska se muistuttaa kodista.

AnttiMaija

Me tapasimme ensimmäisen kerran Messenger treffeillä keväällä 2020. Pääsiäisenä näimme toisemme ensimmäisen kerran kasvokkain. Nyt vietämme aurinkoista kesää ja tarinamme jatkuu edelleen.

JenniPetteri

Tapasimme vuonna 2011yhteisten ystäviemme kautta. Kaikki tuntui heti oikealta, kaksi maailmaa loksahtivat kohdalleen. Rakkautemme on tuottanut maailmaan kaksi ihaninta poikaa, joille tämä puu on myös.

JohannaEetu

Meidät vihitään 8.8.20, joten tämä sopii hyvin teemaan.

PirjoPetteri

Tapasimme netissä 2011 ja naimisiin menimme 2012 Kohta 9v yhdessä ja 8v naimisissa.

MinäAviomies tai lapsenlapsi

Avioiduimme 9.5.1997,ensimmäinen tytär syntyi 22.3.1988,toinen 10.4.1991. Nyt meillä on ensimmäinen rakas lapsenlapsi, joka täytti 16.6.2020 2v. Hänelle tämä puu olisi lahjamme. ❤️

AA

HannaPerhe

Kaikista tärkeimmät, istutetaan yhdessä puu.

TiinaJukka

Olemme olleet naimisissa lähes kymmenen vuotta ja asuneet sen ajan Vuosaaressa onnellisina ja tyytyväisinä. Vuosaaresta löytyy kaikki mitä tarvitsemme. Olisi ihana saada oma puu yhteiseen puutarhaan.

SusannaHelga

Tidigt på morgonen på vårens första riktigt varma dag kom du till oss som en tio poängs bebis. Det var början på den bästa resan, vår resa tillsammans, du och jag.

KatjaJuha-Matti

Juha-Matti eli Juhis täyttää seuraavana päivänä 50 vuotta. Hän on suuri luonnon ystävä ja minulle tärkeä ihminen, siksi puu rakkauden metsässä olisi hieno lahja! Lisäksi hän on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen Kotipihlaja, jonka on esittänyt Pohjannaula-yhtye. Siksi nimenomaan Kotipihjala – puu.

FannyMasi

Taimi tullaan istuttamaan elokuun 15. päivä alkaneen avioliittomme merkiksi.

Mitjo Markus NikolajAnn-Marie

Vuosaaren Poly-poppoon oma rakkaus-puu. Oma kotipihlajani jäi 22 vuotta sitten, Helsinkiin muuton myötä, synnyinseudulleni Kuopioon. Vuosaaressa olen asunut koko tuon ajan. Suomen muinaisuskoisina Pihlajalla on muutenkin meille erityis-asema, sillä menneinä aikoina pihan pihlajalla oli erityinen arvo. Sitä ei saanut vahingoittaa millään tavalla. Pihapuiden luokse on viety myös uhrilahjoja luonnon hengille ja haltijoille kiitokseksi. Tämä puu yhdistää ja juhlistaa myös Vuosaaren poly-poppoomme eli monirakkaus-perheemme rakkautta.

LauraAntti

Tapasimme Länsi-Helsingissä Tarvon taidepäivillä syksyllä 2018. Olin itse silloin elämästä kurjana, ja minua kosketti kun Antti kaverinsa kanssa soitti keikan synkän rehellisiä biisejä. Lauantai-iltana, kauniina syysiltana ilon parhaimpaan aikaan joku uskalsi olla rehellinen: aina ei ole kivaa. Menin keikan jälkeen kiittämään. Sitten hurahti koko ilta jutellessa. Lopulta mentiin kahdestaan sisään lukemaan ääneen novellia, ja unohdettiin muu. Syyskuussa 2020 tästä tulee kaksi vuotta.