Kevään airuet, kukkasipulit saavat puistomme hehkumaan. Vuoden 2012  syksynä meidän veronmaksajien iloksi laitettiin maahan 106 000 sipulia. Lisäksi Kaupunginpuutarhalla on hyödetty kukkaan kevätistutuksia varten 55 000 sipulia, ja maasta nousee aiempinakin vuosina sinne laitettuja sipulikukkia.

Narsissit ja hieman myöhemmin kukkivat tulppaanit ovat isokasvuisista alkukesän sipulikasveista tavallisimpia. Kelta- ja valkokukkaiset narsissit ovat yleensä pitkäikäisiä ja kukkivat uskollisesti vuodesta toiseen. Tulppaanit sen sijaan ovat usein lyhytikäisiä ja saattavat lopettaa kukkimisen jo yhden kevään jälkeen. Tulppaaneista pitkäikäisimpiä ovat ns. kasvitieteelliset tulppaanit, eli jalostamattomat luonnonlajit, jotka voivat myös levitä ympäristöönsä siementäen.

Kukkasipulielämyksiä voi kokea juuri nyt kaikkialla Helsingissä, mutta erityisen hienoja istutuksia on vaikkapa Harjutorin puistossa, Lastenlehdon puistossa, Kirjailijanpuistossa, Alli Tryggin puistossa, Tähtitornin vuorella tai keskustan kausikasvi-istutuksissa.

Mäkelänkadun varrella, Uimakeskusta vastapäätä on kiva, uusi sipulikukkakohde: puistokummien 2000 sipulista tekemä PASILA edustaa kotiseuturakkautta. Keltaiset kirjaimet ovat narsisseja ja Pasilan molemmin puolin sykkivät punaiset tulppaanisydämet. Asukkaat voivat koristaa yhteisiä alueita ensi syksynäkin kukkasipuleilla. Tästä kannattaa olla yhteydessä Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattoriin.

Erikoinen narsissikohde löytyy Annalasta, Hämeentien varrelta, jossa on harvinainen narsissiniitty: villiintyneet, laajalle levittäytyneet valkokukkaiset runoilijannarsissit kukkivat niittynä omenapuiden alla. Niiden seuraksi on vielä parina viime vuotena istutettu sekoitus erilaisia historiallisia narsisseja.

Kukinta huhti–toukokuun vaihde